READİNG CREW

READİNG CREW" ETWİNNİNG PROJEMİZ BAŞLADI

Reading Crew" eTwinning projemiz başladı

17.01.2023 232

Reading Crew, İngilizce okuma yoluyla eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir projedir.

Öğrencilerimizin teknoloji kullanımlarından yararlanarak,Okuma Ekibi projemiz ile okuma meraklarını ortaya çıkarmak ve  geliştirmek istiyoruz. 

Projemiz boyunca kitap, kısa öykü veya şiir okumalarımız Unesco'nun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (Sdg 5) veya Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar (Sdg 16) gibi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili olacaktır. 

İngilizce Seviyelerine (A2-B1) uygun önerilen başlıkları okuduktan sonra canva, padlet, kahoot, story jumper gibi web 2.0 araçlarını kullanarak analiz edecekler.

Türkiye, Portekiz, Litvanya, İtalya ve Romanya'dan öğrenciler karma takımlar halinde çalışacaklar ve ortak Kitap Sohbetleri, Münazaralar veya ortak şiirler hazırlayacaklar. Ayrıca bu ürünleri online toplantılarda paylaşmaları, sohbet odalarında veya forum etkinliklerinde değerlendirmeleri beklenecektir.

Öğrencilerimizin ayrıca videolar, çevrimiçi tartışmalar veya kahoot etkinlikleri gibi bazı ortak ve işbirlikçi çalışmalar hazırlayarak Güvenli İnternet Günü, Dünya Şiir Günü, Sesli Okuma Günü veya eTwinning Günü gibi bazı önemli etkinlikleri kutlamaları beklenmektedir. Ayrıca öğrencilerimizi İngiliz Edebiyatının Dönemleri ve Edebiyat Terimleri hakkında bilgilendireceğiz.