TARİHÇE

22.09.2020 2292

Okulumuz Silifke Fen Lisesi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Toroslar Anadolu Lisesi'nden dönüştürülerek kurulmuştur. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ise değişen yönetmelik gereği Silifke, Mut, Gülnar ilçelerinde tek nitelikli okul olarak seçilmiş ve bu kapsamda bölgenin en yüksek puanlı öğrencileri okulumuzu tercih etmişlerdir.

Okulumuz ortalama 18 yıllık deneyime sahip 28 öğretmen, 4 idareci, 6 eğitim personeli, 9-12. sınıflarda 15-18 yaş arası 400 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuzda 16 derslik, 1 Z Kütüphane, 1 BT Sınıfı, 1 Spor Salonu, Fizik Laboratuarı, 1 STEM ve Proje Çalışma Odası, 1 Müzik Sınıfı, 1 Biyoloji Laboratuarı, 1 Görsel Sanatlar Atölyesi, 1 Konferans Salonu, 1 adet 12. sınıflar için soru çözme odası, koridorlarda öğrenci öğretmen buluşma noktaları bulunmaktadır. 

Okulumuz bünyesinde diğer il ve ilçelerden gelen öğrencilerimiz için 100 er kişilik 1 adet kız ve 1 adet erkek yatılı yurdu bulunmaktadır.

Okulumuzda her yıl Tübitak 4006 bilim fuarı düzenlenmektedir. Ayrıca bu yıl ilk defa bölgede bulunan ortaokul öğrencilerine yönelik Silifke Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları düzenleme kararı sene başı öğretmenler kurul toplantısında alınmıştır. Tübitak'ın düzenlediği 4007 bilim şenliğine mühendislik ve doğa eğitimi alanlarında 2 adet şenlik başvurusu hazırlığına başlanmıştır. Türkiye çapında düzenlenecek olan Araştırma Projeleri Yarışmasına 20 adet öğrencimiz danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanmaktadır

Okulumuzda Kariyer Günleri düzenlenmektedir. Kariyer günlerinde düzenlenen sempozyumda, alanında uzmanlaşmış meslek sahipleri öğrencilerimizle buluşmaktadır. Okulumuzda öğrencilerimize kültürümüzü aktarmak, öğretmen ve öğrencilerimizi kaliteli ders dışı aktivitelerde buluşturmak amacıyla, her yıl Bahar Bayramı kutlanmaktadır. Okulumuz kulüpler bünyesinde düzenli olarak tiyatro, doğa yürüyüşü, voleybol, futbol, masa tenisi, basketbol, satranç turnuvaları ve il dışı şehir turları düzenlenmektedir. Okulumuz bahçe tasarımını biyoloji dersi kapsamında öğrencilerimiz yapmaktadır.

Sene başında düzenlenen öğretmenler kurulunda e-twinning kulübü kurulmuştur. Kulüp bünyesinde 13 öğretmenimiz e-twinning projesi yürütmektedir. Ayrıca öğretmenlerimiz 8 adet projeyi ortak olarak yürütmektedir.

Okulumuzda Yenilikçi Yöntemler & Yenilenen Öğretmenler isimli Erasmus+ KA101 Projesi yürütülmektedir.